The Spindle Summer Labs

The Spindle Summer Labs als versneller van ideeën

Sinds 2017 organiseert The Spindle de Summer Labs: de versneller voor vernieuwende ideeën in ontwikkelingssamenwerking. Uit alle inzendingen op een open Call for Ideas selecteert een jury tien teams. We streven naar inzendingen van zoveel mogelijk verschillende achtergronden (NGO-medewerkers, social entrepreneurs, private partijen, kennisinstellingen). Een innovatief idee is alles dat een nieuwe oplossing aandraagt voor een probleem – en waarvan de ontwikkeling tijdens de Summer Labs kan leiden tot een nieuw project, programma, business model, beleidsstuk, product of dienst.

Een propositie voor een pilot

Tien teams van twee tot vier personen werken gedurende de zomer toe naar een pilot-propositie. Coaches van And The People en STBY begeleiden de teams, die tevens toegang hebben tot het netwerk van The Spindle. Er is nadrukkelijk ruimte om te experimenteren, dingen uit te proberen en te laten mislukken. Teams werken tevens aan een plan om hun nieuwe concept gefinancierd te krijgen. Tegelijk is het een mooie gelegenheid om meer te leren over Design Thinking. De vrijdagen zitten vol energie: een bijzonder aanstekelijke en enthousiasmerende proeftuin voor ondernemende vernieuwers van verschillende achtergronden.

Waar zijn we naar op zoek?

In algemene zin zijn we op zoek naar oplossingen die een specifiek probleem binnen ontwikkelingssamenwerking tackelen. Check hier de thema’s waarbinnen The Spindle opereert. Jouw idee hoeft niet disruptief te zijn of de hele sector te transformeren: wel zijn we op zoek naar een origineel idee en de commitment van het team om dit tot een concrete pilot uit te werken. Check hier de criteria en het selectieproces. Inschrijven kan tot en met 31 mei!

The Spindle

The Spindle is het innovatieplatform voor ontwikkelingssamenwerking (powered by Partos) en wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij geloven dat er een enorme innovatiekracht klaar staat om de wereld van ontwikkelingssamenwerking substantieel te veranderen. The Spindle versnelt, inspireert en verbindt vernieuwers voor ontwikkelingssamenwerking met als doel innovatieve ideeën te vertalen naar nieuwe concepten en oplossingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s